Levering in België (ma.- zat.) Meer dan 10 geschenken nodig? Vraag naar offerte via:Zakelijk
Shop online
Sorteren op: Aanbevolen
Geschiedenis Bacardi

Geschiedenis Bacardi

In 1862 kocht Don Facuondo Bacarí Massó een kleine distillerij in Santiago de Cuba. Na lang experimenteren creëerde hij een nieuwe rum, vol van smaak en tegelijk licht en aangenaam om te drinken. Dit in tegenstelling tot de klassieke ‘ron’ die eerder wrang en hard van smaak was.

Deze creatie zorgde ervoor dat er een nieuwe wind waaide in de cocktailwereld. Plots kon een heel nieuwe reeks cocktails gemaakt worden op basis van rum. Jaar na jaar bleef het familiebedrijf groeien en kon z’n indrukwekkende portfolio uitbreiden met Dewars’ whisky, Bombay Sapphire gin, en nog veel meer.

De beroemde vleermuis

De beroemde vleermuis

Hét symbool voor Bacardí is de vleermuis. Deze verwijst terug naar de eerste distillerij waar de revolutionaire rum ontwikkeld werd. De distillerij was een sober atelier met golfplaten dat vol zat met vleermuizen onder het dak. In Cuba worden vleermuizen ook gezien als dieren die geluk brengen.

Toen de echtgenote van Don Facundo de vleermuizen in het atelier zag, wist ze dat deze een ereplaats moesten krijgen bij Bacardí en op elke fles moesten afgebeeld staan. Of dit het grote succes van Bacardí verklaart? We zullen het nooit weten, maar de vleermuis zal het boegbeeld van Bacardí blijven.

Gift.be

Meld je aan voor
Speciale Aanbiedingen

Inschrijven
Onjuist e-mailadres. Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Nee, Bedankt

Bedankt voor je inschrijving.