NLFR
Shop online

Champagne Lenoble Brut Blanc De Noirs, 75 cl

 59.00
Add-ons
  Product Prijs  
Info Gratis
Info € 9.95
Tyson Stelzer’s The Champagne Guide 2016-2017: 93 punten

De bedoeling van Antoine Malassagne met deze wijn is om de kracht, complexiteit en overvloed tot hun te recht laten komen, daarom gebruikt hij hier iets meer eik dan bij zijn Cuvées Blanc de Blancs.

Bisseuil is nochtans geen bijzonder krachtige cru voor de pinot noir, met zijn elegante toetsen kers, aardbei en ook koffieboon, zwarte chocolade en eikenvanille.

Hij laat merken dat hij enkel wat tijd nodig heeft, en hij heeft gelijk. De evolutie na rijping op fles is alvast lofwaardig, met appelzuurheid die verzacht en evolueert naar een mooi evenwicht, zelfs na het verhogen van de temperatuur in het glas. Hierbij ontwijkt hij op een bewonderenswaardige manier de houtsmaak en laat de zachtheid van krijt tot uitdrukking komen. Een cuvée om enkele jaren in de wijnkelder te laten rusten en nadien te serveren op een iets hogere temperatuur in een wijd glas om de wijn te laten opentrekken.

Wine Enthusiast: 92 punten

Deze jonge wijn is fruitig en fris, geparfumeerd met kruiden en citroenbloesem. De iets of wat strakke textuur zal met de tijd verzachten om de warmte en rijkdom van het wijnoogstjaar naar boven te laten komen. Bewaar deze wijn en drink vanaf 2018.
La Revue du Vin de France Guide 2016: 16/20
  • 1Champagne Lenoble Brut Blanc De Noirs, 75 cl
  • 1Champagne Lenoble Geschenkdoos Wit
Wat zit erin?

Champagne Lenoble Brut Blanc De Noirs, 75 cl

Land: Frankrijk
Streek: Damery, Champagne
Druivensoort: 100 % Pinot Noir uit Bisseuil

Info verbergen

SKU : GFE2000117