Levering in België (ma.- zat.) Meer dan 10 geschenken nodig? Vraag naar offerte via:Zakelijk
Shop online

Matsu Geschenkdoos Tinta de Toro Rode Wijnen

 76.50
Add-ons
Aantal   Product Prijs  
Klik hier om de leverdatum te zien € 8.50
Klik hier om de leverdatum te zien € 17.00

SKU: GOCC002453

Matsu is méér dan een wijnhuis of een wijn. Het is een modern project van duurzame wijnbouw die een exclusieve collectie voortbrengt van hoge expressie wijnen. Matsu, een Japans woord dat vertaald in het Nederlands "wachten" betekent. Het definieert een initiatief dat de oosterse cultuur en de zorg voor de natuurlijke wereld verbindt met de meest geavanceerde technieken van de biodynamische landbouw van de Europese landelijke zones. De wijngaarden worden bewerkt in een vorm die volledig ecologisch is, door het gebruik van chemische of synthetische herbiciden, insecticiden en fungiciden te vermijden. Matsu vertegenwoordigt de essentie van een natuurlijke wijn.

Raúl Acha, de wijnmaker van Vintae, wilde heel graag eens biologische wijnen maken met ‘oude’ wijnstokken in het Toro gebied. Hij ging op zoek naar oorspronkelijke oude wijngaarden met een leeftijd ouder dan 60 jaar voor biologische wijnbouw. En hij vond zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar.

Toro heeft in 1987 een D.O. erkenning gekregen.
Het wijngebied ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero (in Portugal Douro geheten) en grenst in het oosten aan het wijngebied Rueda.

Dit trio van wijnen zal ongetwijfeld een blijvende indruk nalaten. De flessen hebben een opvallend design en de zachte smaak van de wijnen zal iedereen bekoren.
  • 1Matsu Geschenkdoos met 'El Picaro' 2014 Rood, 75 cl - 'El Recio' 2013 Rood, 75 cl - 'El Viejo' 2012 Rood, 75 cl
Wat zit erin?

Matsu Geschenkdoos met 'El Picaro' 2014 Rood, 75 cl - 'El Recio' 2013 Rood, 75 cl - 'El Viejo' 2012 Rood, 75 cl

'El Picaro' 2014 Rood, 75 cl
Een jonge, rode wijn die op biodynamische wijze gemaakt werd met abslouut respect voor de natuur. (Serveertemperatuur: 15°C - 17°C)
Land: Spanje
Streek: Toro
Druivensoort: Tinta de Toro
Wijnjaar: 2014

'El Recio' 2013 Rood, 75 cl
Een wijn met zeer beperkte oplage wordt volgens biodynamische technieken gemaakt met druiven van 60 tot 100 jaar oude wijnstokken. Het is een volle, rode wijn met veel finesse en een intens aroma van chocolade, zwart fruit en vanille. Het heeft een volle, zijdezachte smaak met minerale tonen en een aangename, lange nadronk. (Serveertemperatuur: 16°C - 18ºC)
Land: Spanje
Streek: Toro
Druivensoort: Tinta de Toro
Wijnjaar: 2013

'El Viejo' 2012 Rood, 75 cl
Deze wijn heeft een dieprode kleur met violet gekleurde tinten. Een zeer intense en krachtige geur met aroma's van rijp rood fruit dat goed samengaat met de gerookte, kruidige tonen dat verkregen werd door 16 maanden te rijpen in Franse eiken vaten. Het is vol in de mond met rijpe en ronde tannines met zoete tonen. De nadronk keert terug naar het geroosterd karakter van de houten vaten dat perfect verenigd wordt met het rijpe fruit... een absolute topper! (Serveertemperatuur: 16°C - 18°C)
Land: Spanje
Streek: Toro
Druivensoort: Tinta de Toro
Wijnjaar: 2012

Info verbergen

SKU : GOCC002453

Gift.be

Meld je aan voor
Speciale Aanbiedingen

Inschrijven
Onjuist e-mailadres. Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Nee, Bedankt

Bedankt voor je inschrijving.