Levering in België (ma.- zat.) Meer dan 10 geschenken nodig? Contacteer onze giftexperten: 0800/94.387
Shop online
Gepost op 1 Juli 2019

5 dingen die je moet weten voor je champagne koopt

5 redenen waarom je werknemers verrassen met een leuk geschenk een goed idee is

We zijn dol op het bruisende goud uit Frankrijk. Graag verwennen we onszelf van tijd tot tijd met dit luxeproduct, klinken we samen op belangrijke gelegenheden of geven we mensen die ons nauw aan het hart liggen een mooie fles.

Zeker naar het einde van het jaar ontstaat steeds een echte champagne-gekte. Champagne is een echt topproduct, daar zijn we al van overtuigd. Maar ken je volgende small facts al over champagne?

SIZE MATTERS

Flessen champagne kan je krijgen in wel 12 verschillende formaten. Van de kleine demi-fles (37,5 cl) tot de gigantische Melchizedek (30 l). Wist je dat de grootste flessen vernoemd zijn naar figuren uit het Oude Testament? De mastodonten krijgen de meest welklinkende namen, zoals Réhoboam, Méthusalem of Nebukadnezar.

Bij het te water laten van een cruiseschip wordt het schip ‘gedoopt’ met een Nebukadnezar. Bij de Titanic werden zelfs 10 Nebukadnezars (15 l) tegen de boeg geslagen.

ZOET OF DROOG

Zoek je een goede champagne? Weet dan wat je koopt. Champagne kan heel droog zijn of net heel zoet. Daarvoor heeft de champagnewereld terminologie bedacht om het suikergehalte aan te geven.

EXTRA-BRUT
>1% suiker, voor de ervaren champagnedrinker

BRUT
1% suiker, de populairste champagne over de hele wereld

SEC
Lichtzoet met 1-3% suiker

DEMI-SEC
3-5% suiker, eerder geschikt als dessertwijn

DOUX
Een echte suikerbom met 8-15% suiker

CHAMPAGNE OF SCHUIMWIJN?

Een echte champagne onderscheidt zich graag van andere schuimwijnen. Daarom staat het woord CHAMPAGNE duidelijk op het etiket vermeld. Instinkers zijn bijvoorbeeld Champenoise: een uitstekende schuimwijn, maar geen champagne. Of C-ampagne en Ciiampagne. Geen Chinese namaak, maar heerlijke schuimwijn uit Zwitserland.

DE KRACHT VAN BUBBELS

Een fles van 75cl bevat tot wel vijftig miljoen bubbels! De bubbels bestaan eigenlijk gewoon uit koolzuurhoudend gas dat zorgt voor een druk van zo'n 6 bar op de fles. Dat is 3 keer zoveel als de druk op een autoband. Zo zorg je ervoor dat je fles echt kan knallen! Laat je een kurk wegschieten? Dan kan die een snelheid tot wel 64 km per uur halen. Ooit vloog een kurk zo’n 54 m weg. Gelukkig vielen toen geen gewonden.

kracht van bubbels

CELEBRITIES AND CHAMPAGNE

Celebs zijn grote fan van champagne. Onder de ‘big stars’ zijn vooral de grote merken erg populair, zoals Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Moët & Chandon of Piper Heidsieck. Toen Winston Churchill besliste om mee te strijden in WOII, was dit niet enkel om Frankrijk, maar vooral om zijn geliefde champagne te redden.

Als afsluiter nog een leuk weetje dat wellicht vooral de heren zal interesseren. Wist je dat Marilyn Monroe ooit naakt een bad nam in 350 flessen champagne? Van een bubbelbad gesproken!

Vragen of hulp nodig?

Contacteer ons

We horen graag van u!

Neem contact op

STAY IN THE KNOW

Blijf op de hoogte van onze blog

Inschrijven
of volg ons op