Levering in België (ma.- zat.) Meer dan 10 geschenken nodig? Contacteer onze giftexperten: 0800/94.387
Shop online
Gepost op 1 Juli 2019

Battle of the fruits: de fruitmand als meest gezonde strijdarena

5 redenen waarom je werknemers verrassen met een leuk geschenk een goed idee is

Welkom op de battle of the fruits. Zes fruitsoorten nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie de gezondste en sterkste guiltfree pleasure is. Hier is alles toegelaten: van camouflagekleuren tot stekels. Wie er als de sterkste van de fruitmand uitkomt, is de winnaar en mag zich voor eeuwig de koning van het fruit noemen. Laten we er even de deelnemers bijnemen.

Een blozende appel of een toffe peer?

Groen, geel of rood, appels zijn echt superfruit barstensvol vitamines, mineralen en vezels. Appels geven een boost aan je weerstand en houden zo dokters op een veilige afstand. En zo hebben we het graag. Ze helpen niet enkel bij de spijsvertering, maar kunnen ook hart- en vaatziekten, diabetes of kanker voorkomen. Deze sappige publieksfavoriet is bovendien een uitstekende dorstlesser. Enkel Sneeuwwitje is voorlopig nog geen fan.

Appels met peren vergelijken is een absolute no-go, maar voor een keertje doen we het lekker toch. Met welklinkende namen als Conference, Doyenné of Durondeau geven ze al blijk van hun rijkdom en klasse. Peren zijn een mooie bron van voedingsvezels (10% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid), vitamine C, B2 en E en niet te vergeten pectine en cholesterolverlagende (!) vezels. Hun superpower? Peren zijn hypoallergeen. Dit maakt de peer tot het veiligste fruit ooit en kan je die altijd in de fruitpap van de kleinste verwerken.

Exotische liefdes

En als we het dan toch over superpowers hebben, dan kunnen we de kiwi zeker niet overslaan - en nee, we hebben het niet over de vogel. Met één kiwi per dag zit je al aan de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag. Het ideale stuk fruit om je dag mee te starten dus. Alsof dat nog niet voldoende zou zijn, vertragen ze ook het verouderingsproces, zorgen ze voor een goede nachtrust, betere spijsvertering en ademhaling en versterken ze hart- en bloetvaten.

Ananas is niet enkel een exotische schoonheid die de hoofden doet draaien, ze is ook één van de beste killers van verkoudheden en infecties, voorkomt kanker en is heel goed voor de ogen. Laat je niet afschrikken door de stekels op haar kop, want deze vrucht is heerlijk sappig, zoet en verfrissend.

Een beetje zon in de fruitmand

Hoewel de meeste vrouwen er liever hun billen niet mee associëren, is deze Spaanse furie vol vitamine C een echte aanrader. Sinaasappel is niet enkel de ideale energieboost als tussendoortje, maar zorgt er ook voor dat - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden - die strakke huid even stralend blijft. Vers geperst sinaasappelsap is bovendien een ideale basis voor tal van cocktails.

And the winner is…

Het schouwspel is afgelopen, onder luid applaus en met veel tromgeroffel maken we nog graag de winnaar bekend. De ananas heeft al haar kroontje opgezet en mag zich trots de beauty Queen van deze wedstrijd noemen. En in de categorie 'Great Taste' gaat mango met de eer lopen. Maar geen fruit dat zo veelzijdig en alomtegenwoordig is al onze eigenste appel. Daarom verkiezen wij de appel als absoluut topfruit. Altijd aanwezig in elke fruitmand en de beste vrienden met elk ander fruit.

Niet overtuigd van de winnaar? Maak dan zelf een vergelijkende studie met een gevarieerd fruitassortiment in een leuke fruitmand. Overtuig jezelf of doe iemand anders een plezier met een mooi fruitgeschenk.

Vragen of hulp nodig?

Contacteer ons

We horen graag van u!

Neem contact op

STAY IN THE KNOW

Blijf op de hoogte van onze blog

Inschrijven
of volg ons op